Heide’s muziek CV

December 2011
Ik besluit dat ik in 2012 weer muziek ga maken. Zingen. Proberen. Met een band, of gitarist. Niet dromen, maar waarmaken. Ik maak meteen een afspraak met Erwin Beijersbergen (gitarist), nu kan ik er niet meer onderuit.

Januari 2012
Erwin is een te gekke gitarist uit Delft, hij helpt mij in januari over de drempel door mij uit te nodigen in een lunchcafé in Delft te repeteren. Hoppa. Meteen zingen met publiek. Einde van de maand zing ik tijdens zijn jamsessie Vocal Opsession een paar nummers. Eng, maar geen drempel meer. Erwin vraagt mij naderhand meteen als “special guest” tijdens de Vocal Opsession in maart.

 

Maart 2012
Ik word benaderd door Tony, drummer van de Buddy Rich Tribute Band. Zij zoeken een zangeres, of ik een keertje met hen wil zingen om te kijken of ik het wat vind. Ik besluit het te proberen, eens kijken of ik dat kan.

 

25 maart: mijn allereerste optreden tijdens de Vocal Obsession in Café de Koepoort. Mijn kop op een poster. Ik ben apetrots, zenuwachtig maar mijn familie en goede vrienden komen luisteren en het is een klein feestje!

April 2012
Ik repeteer met de band. Het is wennen, ik moet allemaal dingen doen en begrijpen die ik nog nooit heb gedaan. Maar ik vind het leuk, dus ik ga door. Binnen 3 weken na de eerste repetitie treden we op in Schiedam. Buddy Rich Tribute Band – april 2012

Mei 2012
Feesten en partijen. Of eigenlijk bruiloften. Tijdens de bruiloft van Bart en Yvon zing ik “From this moment” van Shania Twain, vlak vóór de ceremonie. Begeleidt door vriendin Linda op gitaar, in een prachtig kerkje. Mijn stem breekt niet en het paar (en publiek) blijkt te zijn geraakt. YES!

Tijdens de buitenbruiloft van Fiene en Armand zing ik samen met Edward de Boer (gitaar) een kwetsbaar Summertime.

Juni 2012
Via de laatste bruiloft word ik benadert door iemand van Radio West: of ik in zijn muziekprogramma wil komen. Op een zaterdagmiddag, praten over muziek. En ik mag mijn eigen nummers meenemen. We besluiten meteen dat de band vóór oktober de studio in moet. 27 oktober sta ik ingepland voor de radioshow.

Juli 2012
Erwin wordt geïnterviewd. Het interview wordt gepubliceerd op delft.nl en mijn naam valt. Compliment!

Tijdens de Vocal Opsession in het Delftse Hout treden we op met de band. In de zon. Het leven van muzikanten gaat niet over rozen ;-)

Gevraagd: ik word gevraagd om begin oktober (en mèt de band) te zingen op een nieuw jazz initiatief in Den Haag. Te gek! Zodra het bevestigd is, ga ik het jullie allemaal vertellen! Daarnaast ontvangen we verzoek tot optreden op een besloten feestje in een strandtent, 14 september as.. Mooi! Het begint te lopen!

Augustus 2012
Miles Jazz Café: Erwin vraagt mij om een avondje Wim Ninaber (saxofonist) te vervangen tijdens een vaste muziekavond bij Miles Jazz Café op de Oude Delft. In zijn nieuwsbrief kondigt Erwin mij zò enthousiast aan dat ik er nog steeds van moet blozen: We zijn trots te mogen presenteren: Heide Goris, die met recht beschouwd kan worden als iemand die een waardevolle bijdrage zal leveren aan de Jazz in de regio.”
Mijn eerste betaalde optreden is een feit en we maken van 19 tot 00:00 muziek. Ik leer dat ik al een behoorlijk repetoir heb opgebouwd en dat mijn stem meerdere uren zingen prima aan kan. Geweldige kans, deze avond, en ik geniet!

Jazz Festival Delft: gitarist Erwin Beijersbergen en saxofonist Wim Ninaber vragen mij met hen op te treden tijdens het festival. Het is geweldig! De heren besluiten mij muzikaal uit te dagen en ik moet keihard werken om ze te volgen, bij te blijven en tegelijkertijd ook hèn te verrassen! Twee professionele muzikanten tegen een beginnende zangeres, zij durven! ;-) Maar het gaat goed, publiek hangt aan onze lippen, wij genieten en de heren zijn tevreden over mijn prestaties.

 

September 2012
Superfijn optreden gehad met de band (Buddy Rich Tribute Band) in strandtent Buiten. De band bestaat nu bijna een half jaar, is al enigszins op stoom. Oude jazzklassiekers krijgen een tikje richting andere muziekstijlen. We zoeken nog naar ons geluid maar komen steeds dichterbij. Voor een stelletje amateurs doen we het helemaal niet slecht!